Több képviselő koronavírus-gyanús, határozatképtelen lehet a szlovák parlament

2020. október 26., 12:33
ma7 | TASR

Nagyon úgy néz ki, nem lesz több parlamenti ülés ebben a hónapban, mivel több képviselő is koronavírus-gyanús.

szlovák parlament ülés
Fotó: TASR

Peter Pčolinský (Sme rodina) a TASR hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a Sme rodina egyik képviselőjének pozitív lett a koronavírus tesztje, így a frakció képviselőinek karanténba kell vonulniuk.

2020. október 23., 12:33

Félbeszakadt a parlamenti ülés, a képviselőket ugyanis Kotleba pozitív tesztje után le kell tesztelni

Pozitív lett Marian Kotleba koronavírus-tesztje, ezért fokozatosan le kell tesztelni az összes parlamenti képviselőt és az alkalmazottakat is.

A képviselők kiesésével a parlament határozatképtelenné válhat.

A koalíción belül ezért arról tanácskoznak, az ülést jövő hétre halasztják el. Peter Pčolinský szerint erről a parlamenti bizottság dönt, kedden. Pčolinsky hozzátette, más képviselők is hiányozhatnak, de nem feltétlenül azért, mert koronavírus-fertőzöttek.

Az egyes frakciójuk jelenleg azt vizsgálják, hány képviselőjük vehet részt a parlament ülésen.

Michal Šipoš, az OĽaNO frakciójának elnöke a TASR hírügynökségnek elmondta, Milan Potocký képviselőjükön kívül senki sem fertőződött meg.

Az SaS és a Za ľudí frakcióin belül sem azonosítottak fertőzötteket, ezt Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője és Jana Žitňanská, a Za ľudí frakcióvezetője is megerősítette.

A képviselők tesztelése hétfőn délelőtt tíz órától folytatódik, a pozsonyi Szent Mihály Kórházban. Azokat a képviselőket tesztelik, akiket pénteken nem sikerült. A parlamenten kívüli Hlas-SD párt független képviselői bejelentették, hétfőn mennek tesztelésre.

Pčolinský egyúttal azt is közölte, a parlament elnökét, Boris Kollárt (Sme rodina) Grendel Gábor (OĽaNO) helyettesíti majd.

Mint ismeretes, szombaton Boris Kollár súlyos autóbalesetet szenvedett, Pčolinský szerint a parlament elnökét a közeljövőben megműtik.
2020. október 24., 18:33 Frissítve: 2020. okt. 24. 20:58

Boris Kollár súlyos balesetet szenvedett

Oldalról érhette autóját az ütközés.