2021. október 26., 09:03

Szövetség: Szükséges a Csemadok támogatása, de tisztázni kell a kapcsolódó kérdéseket

A Szövetség véleménye egységes, nem látják okát, hogy a parlamentben első olvasatban lévő Csemadok-törvény megtárgyalását elhalasszák.

szövetség
Fotó: Szövetség Fb-oldala

"A nyilvánosságra jutott információk alapján a Csemadok-törvény miatt változni fog a KKA-ról szóló jogszabály is, ezért elvárjuk, hogy az első olvasat után haladéktalanul hozzák nyilvánosságra a vonatkozó változtatásokat is, hogy a nyilvánosság és az érintettek is lássák a következményeket "- fogalmaz a Szövetség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye.

A nyilatkozatban hangsúlyozzák,

minden olyan törvény esetében, ami a nemzetiségek jogait érinti, participatív jogalkotási folyamatot várunk el, a nemzeti közösségek politikai és szakmai képviseletének meglátásait és javaslatait be kell építeni a vonatkozó tervezetekbe". 

A Szövetség közléménye leszögezi: "a jelenlegi kormánykoalíció előző kormányfője a Csemadok támogatásának javaslatát még tavaly fogadta el, amikor egyeztettek a Csemadok vezetőségével és Berényi Józseffel. Az akkori pénzügyminiszter, a jelenlegi miniszterelnök szintén rábólintott a javaslatra Forró Krisztián, Berényi József és Bárdos Gyula látogatása során".

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!