2022. június 22., 15:45

SZÖVETSÉG: A hatékony segélycsomag gyors, célirányos és nem kellenek hozzá fasiszták

Az ilyen nehéz időkben a családok, a rászorulók megsegítése nem opció, hanem kötelesség, a központi kormány kötelessége. A pénzügyminiszter feladata ebben a folyamatban nem más, mint az inflációellenes intézkedésekhez szükséges források biztosítása - írja a Szövetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

 

Szövetség alakuló kongresszus

A kormánykoalíciónak ezt a feladatot sem sikerült megoldania - véli a párt.  A hatékony családpolitika a Szövetség prioritásai közé tartozik, így negatívan értékelik, hogy a pozsonyi központi kormány ismét csődöt mondott, hogy a koalíció miniszterei az orvosok, az ápolók, a pedagógusok után a családokat is túszul ejtették.  

Az EU-ban csak két tagországban nem születtek valós és hatékony inflációellenes intézkedések: Máltán és Szlovákiában.  

- írják.

"Nem egyszerű eldönteni, mi a rosszabb: a központi kormányzat tehetetlensége, a miniszterek meddő csatározása, szakmai felkészületlensége, vagy az a tény, hogy a korábban még alkotmányos többséggel rendelkező koalíció újabban hajlandó együttműködni a szélsőségesekkel. Ez utóbbi a Szövetség számára teljesen elfogadhatatlan. A koalíció és a fasiszták közötti politikai üzérkedés az egész jogalkotási folyamatra árnyékot vet. Ezeket a politikai alkukat, az ország jövője szempontjából is kockázatosnak tartjuk." - áll a Szövetség által szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalásban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.