Szlovákiát Csehország továbbra is a piros zónában hagyta

2021. május 30., 18:46
ma7 | TASR

Szlovákia továbbra is marad a Csehország szempontjából a magas fertőzésveszélyű országok között, vagyis az ún. a piros országok között. A szlovák külügyminisztérium tájékoztatott erről a honlapján.

A cseh főváros

A minisztérium szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szlovák állampolgárok 24 óránál nem régebbi antigénteszttel, vagy 72 óránál nem régebbi RT-PCR teszttel érkezhetnek Csehországba.

A Csehországba való belépés előtt ki kell töltenie az érkezési űrlapot, el kell küldenie az illetékes regionális higiéniai állomásra, és kérésre a határ- vagy tartózkodási ellenőrzésen be kell nyújtania az igazolást az űrlap kitöltéséről.

Az országba érkezve egy másik negatív RT-PCR teszt benyújtásáig otthoni elszigeteltségben kell maradni. Az otthoni elszigetelést azonban azonnal megszüntethetjük, miután megkaptuk a negatív PCR-tesztet.

Ezt követően egy második RT-PCR tesztet kell végrehajtani Csehországban, saját költségén, legkésőbb az országba való belépés után öt nappal. A Szlovákia Külügyminisztériuma szerint a második RT-PCR teszt eredményét be kell nyújtani a tartózkodási hely szerint illetékes regionális higiéniai állomáshoz.

A Csehországba érkezéstől számított 14 napon keresztül reszpirátort  kell viselni mindenhol, még a szabadban is, kivéve otthon.

A Szlovákiában beoltott személyek szintén kötelesek kitölteni az érkezési lapot. Azonban a Csehországba  való belépésükkor rájuk ezek a karanténszabályok nem vonatkoznak, amennyiben a Szlovák Egészségügyi Minisztériuma által kiállította nemzeti oltási igazolással tudják igazolni, hogy 22 nappal a belépés előtt megkaptál  az mRNS / vektor vakcina első dózisát.

Kövesse facebook oldalunkat is!