2023. március 1., 12:34

Szlovákia 6,5 tonna humanitárius segélyt küld Szíriába

Szlovákia összesen 6,5 tonna humanitárius segélyt küld Szíriába: élelmiszert, higiéniai csomagokat és polgári védelmi felszerelést. A repülőgép szerdán indul Szíriába- tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

Szíria
Fotó: TASR/AP
A belügyminisztérium légi egysége takarókat, hálózsákokat és párnákat is szállít, továbbá orvosi felszerelést, például kesztyűket, orvosi köpenyeket, kötszert, elsősegélycsomagokat, sebtapaszt

- mondta Roman Mikulec (OĽANO) megbízott belügyminiszter.

A repülőgép a bejrúti repülőtéren száll le, a humanitárius segélyt a február első felében történt földrengés károsultjainak megsegítésére szánják.

Szíriában továbbra is háborús helyzet van, ezért biztonsági és logisztikai okokból a szállítmányt szárazföldi úton szállítják tovább a célállomásokra az Európai Bizottság humanitárius segélyekért felelős hivatalán keresztül, a Szíriai Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalommal egyeztetve

- mondta Eliášová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.