Sulík szerint kompromisszumos megoldás körvonalazódik az országos tesztelés kapcsán

2021. január 15., 14:20
ma7 Kolek Zsolt

Erről Richard Sulík gazdasági miniszter beszélt a kormány mai ülését követően.

Fotó: TASR

Richard Sulík az elmúlt napokban ellenezte az országos tesztelés megrendezését olyan formában, ahogy azt Igor Matovič kormányfő a hétfői kormányülést követően beharangozta.

2021. január 14., 09:31

Az SaS kiáll Sulík mellett. A liberálisok szerint Matovič hazudik, de egyelőre nem hagyják el a koalíciót

Az SaS Országos Tanácsa és parlamenti frakciója egységesen kiáll Richard Sulík mellett.

Sulík az SaS csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, a mobil tesztelőpontok számának növelése a tömeges tesztelés járható útja.

Csütörtökre kiderült az is, hogy a kisebb koalíciós pártok sem támogatják egyértelműen a kormányfő országos tesztelésre vonatkozó terveit. Elhalasztották a kormány csütörtök délelőttre tervezett ülését is.

2021. január 15., 11:07

Úgy tűnik, magára maradt Matovič. Mégsem lesz országos tesztelés?

Matovič erőlteti az országos tesztelést, ezt az összes koalíciós partnere elutasítja.

Az SaS elnöke pénteken a kormány ülését követően már arról beszélt, kompromisszum körvonalazódik a járványkezelés mikéntjéről.

Az országos tesztelésre vonatkozó pontos tervet Marek Krajčí egészségügyi miniszternek és Štefan Holý miniszterelnök-helyettesnek kell kidolgoznia.

Sulík, aki elmondása szerint halaszthatatlan teendői miatt korábban távozott a kormány mai rendkívüli üléséről, további részleteket nem árult el, arra hivatkozva, hogy még szombaton is folytatják az egyeztetéseket.

Hozzászólások

Fehér István 2021. 01. 15., p - 21:28

Mondja már meg valaki, hogy egy gazdasági miniszternek milyen "halaszthatatlan ügy miatt" szabad idő előtt távozni a kormány rendkívüli üléséről?! Elképesztően pofátlanok egyesek a mi adóinkból! Valamit talán Dubajban felejtett?