2020. február 24., 15:16

Sulík magyarázatot vár Kiskától a kompromittáló videók ügyében

Richard Sulík, az SaS elnöke magyarázatot vár a parlamenten kívüli Za ľudí elnökétől, Andrej Kiskától a nagyszalóki (Veľký Slavkov) telekhez kapcsolódó videókkal összefüggésben - jelentette ki a jobboldali-liberális párt elnöke hétfői sajtótájékoztatóján. Kiska nem lát okot a videók kommentálására, ugyanakkor leszögezte, készséggel válaszol Sulík kérdéseire. Veronika Remišová, a Za ľudí alelnöke kiemelte,  a videókat manipulálták, ezért meg kell várni a rendőrség szakértői véleményeket.

Richard Sulík
Fotó: TASR
Kiska tudhatja a legjobban, hogyan zajlottak le ezek a beszélgetések, ezért magyarázatot várunk tőle, természetesen nem ragaszkodunk a nyilvános magyarázatra, megteszi, ha egy személyesen találkozó számol be minderről"

- közölte Sulík.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is bízik-e Kiskában, mint potenciális koalíciós partnerben, az SaS elnöke azt válaszolta, hogy csak három pártot zárnak ki együttműködésből. "Ez az egész ügy elsősorban a Za ľudí belügye" - kerülte meg a kérdést válaszában Sulík.

Kiska a videókkal kapcsolatban közölte, nem kíván azokra reagálni. Korábban elmondta, a videók nyilvánosságra hozatala mögött a Smer áll, amely lejárató kampányt folytat a személye ellen. A volt államfő feljelentést tett az ügyben. 

Sulík kijelentésére reagálva Kiska elmondta azt is, az SaS elnökének bármilyen kérdésére szívesen válaszol. 

Remišová hozzátette, a második videó arról tanúskodik, hogy Kiska verziója az igaz: azaz a videókat manipulálták. A Za ľudí alelnöke szerint előbb meg kell várni a rendőrségi szakértők véleményeit.

A nagyszalóki telkekkel összefüggésben eddig három videó került fel az internetre egy névtelen forrásból. Az utolsó két felvételen Kiska és Michal Šuliga szerepel. Utóbbit a telkek ügyében folytatott perben tanúként hallgatták ki. A videók tanúsága szerint Kiska tudhatott a telkekkel kapcsolatos csalásról.

Kiska még államfőként pereskedni kényszerült Ján Franc fogorvossal. A pert 2018-ban elveszítette. Miroslav Radačovský bíró a döntés indoklásában kijelentette: Kiska jóhiszeműen vásárolta a telket, és nem tudhatta, hogy jogtalanul elbirtokolt földterületről van szó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.