2021. december 9., 14:36

Somorja környékén akár ötcentiméteres hótakaró is boríthatja a közutakat

Somorja térségében az utakon a heves havazás miatt akár öt centiméteres friss hóréteg is lehet az utakon. A járművezetőknek figyelembe kell venniük az erős szelet és havazást Zselíz környékén is. Tájékoztat a Szlovák Közútkezelő (SSC) a zjazdnost.sk honlapján.

havazás
Fotó: TASR

Az autópályák és gyorsforgalmi utak valamennyi felügyelt szakasza járható, az útfelület száraz vagy nedves. Kivéve a Pozsony környéki szakaszokat, ahol akár egy centiméteres sáros hó is lehet az utakon.

Az I., II. és III. osztályú utak Szlovákiában járhatóak. Szlovákia délnyugati részén, illetve Közép- és Kelet-Szlovákia magasabb fekvésű helyein az utak felületét helyenként három centiméteres latyakos vagy tömör hó borítja.

A hegyi hágók is többnyire járhatóak, az útfelület száraz vagy nedves, kivéve néhány hegyi átkelőt, mint például a Vénasszony-hágó (Pezinská Baba), a Fehérhegyi, Vernári, Dobsinai vagy Stószi átkelő, ahol az útfelületet legfeljebb két centiméteres kásás vagy tömör hó borítja.

A Szlovák Közútkezelő felhívja a figyelmet, hogy az alacsony hőmérséklet miatt nedves vagy nyirkos utakon jéges felületek alakulhatnak ki. Magasabb fekvésű útszakaszokon hónyelvek kialakulása is lehetséges.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!