Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. július 21., 15:55

Šipoš: Nem fogunk részt venni Fico „politikai táncában"

Az OĽANO a priatelia képviselői klubjának tagjai nem mennek el a pénteki rendkívüli parlamenti ülésre. Michal Šipoš, a parlamenti frakció vezetője azt mondta, a mozgalom nem vesz részt Robert Fico, a Smer-SD elnökének „politikai táncaiban".

Michal Šipoš
Fotó: TASR
Az energiaárak emelkedésének kompenzálására szánt összeget elkülönítették az önkormányzatok számára a költségvetésben, Ódor Lajos kormányfő pedig közölte, hogy a probléma augusztus második felében megoldódik. Ráadásul a rendkívüli ülés határozati javaslatának egyáltalán nincs jogi ereje, nem kötelezi a kormányt semmire"

-  mondta Šipoš.

Hozzátette, úgy látja, ez az egész csak a Smer-SD választási kampánya. A rendkívüli ülés összehívásról azt mondta, nyitott kapukat döngetnek, és politikai színháznak nevezte az egészet.

Ami a Smer-SD-nek a Hamran István országos rendőrfőkapitány menesztésére tett erőfeszítéseit illeti, Šipoš szerint ez még abszurdabb színház, és kísérlet arra, hogy visszatérjenek a „mi embereink” korrupt rendszeréhez, amikor a maffia irányította a rendőrséget.

Hozzátette, a mozgalom visszautasítja az ilyen törekvéseket. Šipoš támogatását fejezte ki a rendőrség vezetésének.

A képviselő kijelentette, hogy ha a kormány bármelyik tagjának szüksége lenne egy, a lakosság számára fontos törvény elfogadására, az OĽANO a priatelia klubjának képviselői készek részt venni egy esetleges rendkívüli ülésen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.