2021. augusztus 30., 18:26

Šimko otthagyja Kotlebáékat

Kilépett a Kotlebáék - Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) frakciójából Jozef Šimko parlamenti és megyei képviselő. Rimaszombat polgármestere hétfőn több médiumnak is megerősítette a távozás tényét, hozzátéve, hogy egyelőre független marad. 

simko_jozef.jpg

Šimko korábban többször is hangoztatta, hogy nem tagja a ĽSNS pártnak, csupán a párt listáján jutott be a parlamentbe. Most úgy tűnik, hogy végleg elválnak útjaik: Šimko hétfőn már be is nyújtotta a kilépési szándékát tartalmazó levelet Boris Kollár házelnöknek. 

Távozását azzal indokolta, hogy sok dologban eltér a véleménye Kotlebáéktól.

Az egyik ilyen dolog az abortusz, a másik pedig az oltás. Köztudott, hogy Kotlebáék pártja erősen oltásellenes, míg Šimko már egy ideje megkapta a koronavírus elleni védőoltást, ami nem tetszett a frakció többi tagjának.

Jozef Šimko az Aktuality.sk portálnak adott rövid nyilatkozatában egy fura hasonlattal élt a távozását illetően:  

Vegyék Messit. Otthagyta a Barcelonát, mégis minden a legnagyobb rendben van.

Arról, hogy más frakcióba lépne egyelőre nem nyilatkozott Rimaszombat polgármestere, de annyit elárult, hogy a közeljövőben mindenképpen független képviselőként folytatja a munkáját a törvényhozásban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.