Šeliga: az, hogy Matovič maradna a miniszterelnök, egyetlen forgatókönyvben sem szerepel

2021. március 27., 14:06
ma7 | TASR

A kormányválság megoldását célzó forgatókönyvek egyike sem számol azzal, hogy Igor Matovič miniszterelnök a posztján marad. Az SaS-nek segítő kezet kellene nyújtania azzal, hogy újra részt vesz a tárgyalásokon, de a miniszterelnöknek is kell engedményeket tennie - jelentette ki a közszolgálati csatorna szombati vitaműsorában Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke, hozzátéve: még él a négyes koalíció folytatásának reménye.

 

Šeliga vitapartnere, Ladislav Kamenický (Smer-SD) közölte, az ellenzék tovább folytatja az előrehozott választások érdekében folytatott aláírásgyűjtést. Mint ismert, erről az ellenzéki pártok referendumot szeretnének kiírni. Kamenický elmondta, eddig mintegy 370 ezer szignót gyűjtöttek össze.

Šeliga nem látja reálisnak a hárompárti kormányzás lehetőségét, szerinte ugyanis az nem lenne stabil. Ha viszont ezt vagy az SaS vagy az OĽaNO végleg elutasítja, el fogják fogadni

- mondta. Bízik ugyanakkor benne, hogy koalíciós partnereik meg tudnak egyezni.

Elárulta, a tárgyalások szombaton is folytatódnak. 

Arra a kérdésre, hogy kormányválságra megoldást jelenthet-e, ha a kormánypártok elnökei távoznak a kormányból, Šeliga ezt mondta, ez a lehetőség is felmerült. 

"Ha Sulík úr tegnap este legalább negyedórával tovább marad, lehet már megoldódott volna minden" - mondta. 

Kamenický rámutatott, a kormányban az emberek már nem bíznak, ezt közvélemény-kutatások is bizonyítják. "Ezt az egész színházat egy nagy bohózatnak tartjuk" - jelentette ki, hozzátéve: a kormány működésképtelen, az országban káosz uralkodik. 

Véleménye szerint az embereket nem a civakodás érdekli, hanem az, hogy lesz-e miből holnap megélniük, lesz a munkájuk, tudják-e majd fizetni a hiteleiket.

Kövesse facebook oldalunkat is!