2022. december 14., 16:42

SaS: A maffia elleni harcot a pozíciókért folytatott harcra cserélte az OĽANO

A maffia elleni harcot a pozíciókért folytatott harcra cserélte az OĽANO, állítja az SaS. 

Jövő héten bojkottálnak
Richard Sulík
Fotó: TASR

A párt szerint nagyon komoly kockázatai vannak a képviselőkkel folytatott egyezkedéseknek és a szavazatvásárlásnak, hogy  Eduard Heger (OĽANO) kormánya hatalmon maradhasson.

A kormányról szóló bizalmi szavazást kedden csak a fasiszta képviselők szavazatainak köszönhetően sikerült elhalasztani, a magyarázatuk pedig az volt, hogy az előrehozott választásról akarnak tárgyalni a kormánykoalícióval. Igor Matovič és Boris Kollár élő adásban ássa alá a demokráciát Szlovákiában”

– jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke. Hozzátette, a koalíció olyan emberekkel egyezkedik a háttérben, akik az ĽSNS listáján jutottak a parlamentbe.

Emellett attól kell tartani, hogy Kuffáék cserébe az ellenük zajló eljárások megszüntetését fogják követelni. Az emberek már egyáltalán nem bíznak a kormányban, és Eduard Heger magát a jogállamiságot sodorja veszélybe azzal, hogy csendben tolerálja ezt a hazardírozást. Ennek a kormánynak mennie kell, csak utána lesz reális esély a helyzet megnyugtatására”

– tette hozzá Sulík.

Az SaS szerint túlmegy minden határon, hogy Igor Matovič mi mindent képes megtenni, csak hogy megőrizze a pénzügyminiszteri posztját.

Átlépte a Rubicont azzal, hogy Robert Ficónak egyezséget ajánlott az előrehozott választás kihirdetéséről, ha a Smer nem buktatja meg a kormányt. Azok a képviselők pedig, akik korábban vörös vonalakat húzogattak, most a hallgatásukkal segítik őt”

– tette hozzá Branislav Gröhling, a párt alelnöke.

A parlament csütörtökön (december 15.) 17 órára halasztotta a kormány elleni bizalmatlansági indítványról szóló szavazást. Az ügyrendi javaslatot Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője terjesztette elő. Indoklása szerint további lehetőséget akartak teremteni a válság megoldására, beleértve az előrehozott választás kihirdetését is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.