2022. április 26., 10:16
Frissítve: 01:37

Robert Ficót a rendőrségre hívták, de mégsem tett vallomást

Robert Fico volt miniszterelnök, a Smer-SD vezetője kedden megtagadta, hogy vallomást tegyen a rendőrségi nyomozó előtt. Ezt az ügyvédje, David Lindtner is megerősítette. Tájékoztatása szerint ezt azzal indokolta, hogy Fico nem értette az Alkony (Súmrak) ügyben felhozott vádakat, és kérte, hogy a nyomozó magyarázza el neki ezeket.

Robert Fico
Fotó: TASR

„Nem magyarázták el nekünk a határozat tartalmát úgy, hogy megértsük” - tette hozzá Lindnter. Közlése szerint Fico vallomást tesz, ha megkapja ezeket az információkat.

A Smer-SD elnöke kedden sajtótájékoztatót tart az ügyben.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség az Alkony rendőrségi akció keretében Fico és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen bűnszövetkezet létrehozása és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt indított büntetőeljárás. Az ügyben gyanúsítottként szerepel Norbert B. nyitrai (Nitra) vállalkozó és Tibor G. volt rendőrfőkapitány is.

A Speciális Ügyészi Hivatal indítványozta Fico vizsgálati fogságba helyezését, a parlament csütörtökön (április 28.) foglalkozik ezzel. Parlamenti képviselő vizsgálati fogságba helyezését csak azután rendelheti el a bíróság, hogy ehhez a parlament is hozzájárul.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.