Rimaszombat: Pozitív koronavírusteszteket találtak a szemétben

2020. december 9., 14:17
Virsinszky Tamás

A koronavírus-fertőzés megállapítására alkalmazott antigénteszteket találtak a szemétben a helyi hulladékgazdálkodási vállalat dolgozói Rimaszombatban. A tesztek között ráadásul több pozitív is volt.

Fotó: Facebook

Ladislav Šalamon, a rimaszombati székhelyű Brantner Gemer szemétszállító vállalat igazgatója a Facebookon közzétett bejegyzésében panaszolta el, hogy mi mindent képesek az emberek a szelektív hulladékgyűjtő konténerekbe dobni.

Szerinte hatalmas felelőtlenségről van szó, a meggondolatlan cselekedet ugyanis veszélybe sodorta a hulladék osztályozásával foglalkozó alkalmazottakat.

Ebben az esetben valaki sokkal nagyobb kárt is okozhatott volna, mint amit a hulladék megfelelő kezelésén megspórolt. Az érintett nem gondolt bele abba, hogy ezzel a könnyelmű tettel olyan tömeges fertőződést is előidézhetett volna, aminek akár saját maga is áldozatává válhatna – mutatott rá a Brantner Gemer vállalat ügyvezető igazgatója.

Az ilyen teszteknek semmi keresnivalójuk a közönséges szemétben. Ez a fajta hulladék veszélyes biológiai hulladéknak minősül, így megsemmisítését csak az arra illetékes, érvényes szerződéssel megbízott felek végezhetik”

– hangsúlyozta a rimava.sk portálnak Tatiana Majanová, a rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) tisztifőorvosának helyettese.