Remišová szerint a Heger-kormány a pandémia utáni újrakezdést jelenti

2021. július 10., 16:46
ma7 | TASR

Pozitívan értékeli a Za ľudí az Eduard Heger (OĽaNO) vezette kormány száz napját. A párt szerint ez egyfajta újraindítás az elmúlt időszak kemény időszaka után.

Veronika Remisová
Fotó: TASR
Veronika Remišová

A párt elnöke, Veronika Remišová elmondta,

Igor Matovič vezetése alatt a kormányon belül mindenki a járvánnyal volt elfoglalva, de most előre kell tekinteni, és Szlovákiát a krízis utáni időszakra kell felkészíteni.

Remišová pozitívan értékeli a Heger-kabinet első száz napját, szerinte rengeteg reformot sikerült végrehajtani. A pártelnök utalt a bürokráciaellenes törvényjavaslatra, és kiemelte, a kormány eltörölt 21 rendelkezést, amivel sikerül évente négymillió eurót spórolni. 

Továbbá hangsúlyozta, az elfogadott gazdasági mentőcsomagnak köszönhetően

egyszerűsödnek az európai uniós támogatások, így az egyes minisztériumok egyszerűbben és hatékonyabban tudják azokat felhasználni.

Az Európai Bizottság által elfogadott 780 milliós eurócsomagot pedig hatékonyan, több ágazatban is felhasználják: egészségügy, munkalehetőségek, oktatási reform, zöldpolitika.

Remišová elmondta, az igazságügy területén további reformok várhatóak, a cél az, hogy az emberek számára visszatérjen az igazságszolgáltatásba vetett bizalom.

Kövesse facebook oldalunkat is!