2020. február 16., 14:12

Pellegrini szerint a 13. nyugdíj nem kampányfogás, Kiska szerint igen

Peter Pellegrini szerint a kormány szociális csomagjáról szóló javaslat nem kampányfogás és végképp nem választási korrupció. A szlovák miniszterelnök ezt a közszolgálati csatorna műsorában jelentette ki, amelyben Andrej Kiskával a 13. nyugdíj bevezetéséről és a családi pótlék megemeléséről vitázott.

Kiska Pellegrini
Fotó: TASR
Andrej Kiska és Peter Pellegrini

Kiska, a parlamenten kívüli Za ľudí elnöke ezzel szemben úgy vélekedett, a kormány választások előtti lépése nem más mint szavazatvásárlás és törvényellenes.

Számomra teljesen mindegy, hogy ez szavazatokat hoz-e a Smernek, számomra csak az a fontos, hogy sikerüljön elfogadtatni a parlamenttel a javaslatot

- vágott vissza Pellegrini, aki szerint azért van szükség a szociális csomag elfogadására, mert "a jelenlegi ellenzék nem tud semmiben sem megállapodni", így abban az esetben, ha kormányra kerülnének, veszélyeztetnék ennek a fontos intézkedésnek a törvénybe iktatását.

Kiska a vitaműsorban kifejtette: nincs kétsége az öregségi nyugdíjak növelésének szükségességéről, és üdvözli a fiatal családok támogatására tett erőfeszítéseket is.

"Ugyanakkor ezt célzott módon kell megtenni, nem olyan intézkedésekkel, amelyek szavazatokkal való üzletelésnek minősülnek, sőt jogellenesek is" - mondta Kiska.

Miért kell például az olyan gazdag embereknek, mint amilyen én vagyok, megemelni a nyugdíjukat, miért nem elég csak azoknak, akik erre valóban rászorulnak?"

- tette fel a kérdést a volt államfő Pellegrininek.

Megosztás
Címkék