Pellegrini és Bugár már tudják, ki veszi át Sólymos helyét

2020. január 24., 15:00
ma7 | TASR

Peter Pellegrini kormányfő és Bugár Béla, a Most-Híd elnöke már egyeztettek arról, hogy ki veszi át Sólymos László helyét a környezetvédelmi tárca élén.

Bugár Béla, Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Megegyeztek egy névben, de azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Erről Magdeme Klára, a Most-Híd szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken. A jelenlegi környezetvédelmi miniszter csütörtökön (január 23.) bejelentette, hogy lemond a tisztségéről.

A kormányfő személyesen fogja Zuzana Čaputová államfő tudomására hozni Sólymos javasolt utódjának a nevét.

Elképzelhető, hogy a tárca vezetését a közlekedési miniszter, Érsek Árpád, vagy az igazságügy-miniszter, Gál Gábor (mindketten Most-Híd) fogja átvenni.

Ezt az információt Magdeme egyelőre nem erősítette meg. Zuzana Drobová, az igazságügyi tárca szóvivője azt nyilatkozta, hogy Gálnak nincs tudomása arról, hogy neki kellene átvennie a zöldtárca vezetését.

A döntés a Most-Híd párt elnöke kezében van”

– tette hozzá Drobová.

Sólymos azután nyújtotta be a lemondását, hogy egy Pozsony központjában lévő ázsiai étteremben összetűzésbe került az ottani alkalmazottakkal. A rendőrök őt és a testvérét is őrizetbe vették, majd a szükséges intézkedések elvégzése után elengedték őket. A rendőrség az incidenssel összefüggésben garázdaság és rongálás miatt indított eljárást.

Kapcsolódó cikkeink

Kövesse facebook oldalunkat is!