Az MKÖ üdvözli Sólymos lemondását, egyben sürgeti távozását a Most-Híd listájáról

Frissítve: 01:11
2020. január 23., 11:17
Kolek Zsolt

A környezetvédelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján benyújtotta lemondását.

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a történtek ellenére azt akarja, hogy Sólymos László rajta maradjon a párt jelöltlistáján. Bugár kijelentette, Sólymos Lászlót Szlovákia eddigi legsikeresebb környezetvédelmi miniszterének tartja.

„Láttam, milyen kitűnő munkát végzett a tárca élén közel négy évig, épp ezért azt akarom, hogy rajta legyen a párt jelöltlistáján” - írta a közösségi hálón a pártelnök.

Korábban írtuk:

Zuzana Čaputová, köztársasági elnök elfogadja Sólymos László lemondását.

Azt, hogy kit nevez ki utódjaként, a jövő hét folyamán ad tájékoztatást - mondta el az államfő szóvivője, Martin Strižinec.

A Most-Híd röviddel dél előtt reagált Sólymos László döntésére.

Sajnáljuk a történteket. Tudjuk, hogy Sólymos élete egyik legnehezebb időszakát éli. Nem csupán politikusok, emberek is vagyunk”

- írta közleményében a Most-Híd, hozzátéve, hogy elfogadják a lemondást. „Úgy határozott, hogy viseli tette következményeit, megfelelő politikai döntést hozott.”

Sólymos a szerdai incidens miatt bocsánatot kért, és távozik a környezetvédelmi tárca éléről

Mint ahogy tegnap hírt adtunk róla, Sólymos László környezetvédelmi minisztert, miután ittasan garázdálkodott a pozsonyi belvárosban, őrizetbe vették a hatóságok.

Nehéz időszakot élek át a családom miatt. Én is ember vagyok, vétkezhetek. Bocsánatot kérek a családomtól, a kollégáimtól a tegnap esti helytelen viselkedésem miatt. Természetesen megtérítem a károkat

- mondta el a villámtájékoztatón a miniszter,

aki bejelentette, hogy benyújtja a lemondását.

solymos_2.jpg

Kérdések feltételére nem volt lehetőség.

Megkerestük Magdeme Klárát, a Most-Híd szóvivőjét, hogy Sólymos László egyúttal visszalép-e a képviselőjelöltségtől is. Magdeme elmondta, ebben a kérdésben egyelőre nem tud információkat nyújtani.

Az MKÖ üdvözli Sólymos lemondását, egyben sürgeti távozását a Most-Híd listájáról

Üdvözöljük Sólymos László lemondását a miniszteri posztról, amit a választási listáról történő visszalépésének kell követnie. Minisztersége, mely pár hét múlva befejeződött volna, már a politikai múltja része.

A listáról való visszalépéssel járulna hozzá a konfliktus nélküli jövőhöz és a társadalmi feszültségek csökkentéséhez

- nyilatkozta a Magyar Közösségi Összefogás nevében Mózes Szabolcs.

Kapcsolódó cikkeink

Kövesse facebook oldalunkat is!

Hozzászólások

Fehér István 2020. 01. 23., cs - 20:13

Ja, mert az teljesen normális, hogy ha az édesanyánk súlyos beteg, leisszuk magunkat az öcsémmel és szétverjük bánatunkban az étterem ajtaját és a személyzet egy (vagy több?) tagjának fizimiskáját! Ez nagyon szánalmas "miniszter úr"...