Sólymos László ittasan garázdálkodott Pozsony belvárosában - az intézkedő rendőrökbe is belekötött

Frissítve: 01:12
2020. január 22., 22:00
ma7

A rendőrség őrizetbe vette a hidas környezetvédelmi minisztert, aki részegen kínaikra támadt a pozsonyi belvárosban.

Fotó: pluska.sk/Monika Mikulcová

A pluska.sk helyszíni szemtanúkra hivatkozva írja, hogy hasonló cirkusz, amit az ittas miniszter okozott, ritkán fordul elő a szlovák fővárosban.

A Lőrinc (Laurínska) utcában szerda este a hatóságok őrizetbe vettek, majd a rendőrautóba tuszkoltak egy férfit, aki végig azt kiabálta: "Én vagyok a környezetvédelmi miniszter!". A kormánytag úgy tűnt, alkoholos befolyásoltság alatt van.

Egy szemtanú a lapnak csodálkozva jegyezte meg, nyáron végig kinn ülnek, s erre tessék, télen történik ilyen!

Egy másik szemtanú arra lett figyelmes, hogy egy kínai étterem előtt parkoló rendőrautóból többször is megpróbált kiszállni egy láthatóan ittas férfi. A rendőrök ebben alig tudták megakadályozni. A férfiban a szemtanú Sólymos László környezetvédelmi minisztert ismerte fel.

Egy közeli boltból egy szemtanú arról számolt be a lapnak, hogy délután öt óra körül a kínai étterem elől kiabálást hallottak, ezért kimentek az utcára. Elmondása szerint, Sólymos és egy másik férfi egymásra kiabáltak, a szemtanú szerint valamit össze is törhettek, pénzt dobáltak a kínaiak felé. A miniszter csapkodott, el akart futni.

A fiatal nő szerint Sólymos odacsapott az egyik kínainak, de először a vele lévő férfi támadt a kínaiakra.

Miután a rendőrautó elhajtott a miniszterrel, a helyszínen a hatóságok kárfelmérést végeztek: mint kiderült, az incidens során széttörték az étterem ajtaját. A lap kiderítette, hogy Sólymos a vele lévő férfival veszekedhetett, miután az étterem alkalmazottai megpróbálták őket kitessékelni, mire rájuk támadtak.

A csütörtökön megjelent információk szerint a rendőrséget szerdán, röviddel 17 óra után értesítették. „Az eddigi információk szerint két férfi verbálisan és tettlegesen is rátámadt az étterem alkalmazottaira. Miután kitessékelték őket, az egyik férfi betörte a bejárati ajtó üvegtábláját” – számolt be róla Michal Szeiff, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője.

A rendőrök őrizetbe vették a garázdálkodókat, majd a megfelelő intézkedések elvégzése után elengedték őket.

Az ajtóban keletkezett kár értéke eléri az 1000 eurót. A helyszínre a gyorsmentőket is riasztották, az étterem egyik alkalmazottját kórházba kellett szállítani.

Kövesse facebook oldalunkat is!