2021. március 19., 15:44

Pellegrini: Egyelőre nem indítványozunk bizalmatlansági szavazást a kormányfő ellen

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke kijelentette, még senki nem kereste meg őket azzal, hogy mint ellenzéki párt bizalmatlansági szavazást kezdeményezzenek a kormányfő, Igor Matovič (OĽaNO) ellen.

Peter Pellegrini Hlas-SD
Fotó: TASR

Pellegrini nem szeretné ezt elsietni,

meg szeretné várni, hogy a koalíciós válság jövő héten hogyan alakul.

Elmondása szerint ez a helyzet már nagyon hosszú ideje tart, és sajnos lassítja a parlamenti munkát is. Pellegrininek határozott az álláspontja,

szerinte Matovičnak teljesen távoznia kellene a törvényhozásból, ugyanis ha bármilyen más funkciót elvállal, az nem oldja meg a helyzetet.

Kijelentette,

pártja elutasítja, hogy egy esetleges kormányátalakításnak a részesei legyenek, számukra az előrehozott választások jelentik a megoldást, mert az emberektől szeretnének mandátumot szerezni.

Pellegrini szerint hiba lenne most bizalmatlansági szavazást indítványozni a kormányfő ellen, mert az katasztrófával és tragédiával érne fel. Elmondása szerint ezzel ugyanis újra esélyt adnának a mostani - viszályokkal teli - kormánykoalíciónak. 

 Meglátjuk, mi lesz, jövő hét szerdáig eldől

– fogalmazott Peter Pellegrini, aki hozzátette, pártja a következő lépést alaposan átgondolja majd.

Igor Matovič a szlovák kormány élén nagyon szerencsétlen jelenség. Ha ennek vége, nincs erkölcsi vagy szakmai joga, hogy a jövőben bármilyen kormányban funkciót töltsön be.

– mondta Pellegrini.

A Hlas elnöke elmondta, bár a kormánykoalíció továbbra is alkotmányos többséggel bír,

az ülések kaotikusak, mert az indítványozók nem vesznek részt a plenáris üléseken, ez miatt pedig több napirenden lévő pontot nem tudtak megszavazni.

A koalíciós válságról annyit mondott, nincsen semmilyen koalíciós megállapodás, ezért nem is tudni, hogy az egyes képviselők hogyan szavaznak.

Megosztás
Címkék