2022. augusztus 8., 20:06

Pellegrini: A reformokkal való játszadozás helyett a nyugdíjasokon kell segíteni

A „reformokkal való játszadozás helyett” a kormánynak azon kellene dolgoznia, hogy reális segítséget nyújtson az embereknek. A nyugdíjasok azok, akik nem kaptak valódi segítséget a kormánytól – reagált Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke az SaS nyugdíjrendszert módosító alkotmánytörvény-tervezetére.

Beolvasott
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Pellegrini szerint Igor Matovič pénzügyminiszter és Eduard Heger (mindkettő OĽANO) kormányfő a nyugdíjasokat szemelte ki ellenségnek. „Annak ellenére, hogy a közgazdászok, a politikusok és a nyugdíjasok is felhívták a figyelmet, mennyire csökken a nyugdíjasok életszínvonala, a kormány a mai napig képtelen volt reális segítséget nyújtani az időseknek a drasztikus áremelkedések ellen. Ez ma a kormány legalapvetőbb, ám teljesítetlen feladata, és amíg nem oldja meg, nincs is joga más törvényjavaslatokról beszélni” – jelentette ki Pellegrini.

A Hlas-SD elnöke egyúttal figyelmeztetett, bármilyen alkotmánytörvény-tervezetet lehetetlen elfogadni az OĽANO vagy a Sme rodina támogatása nélkül.

Amíg az SaS nem győzni meg egyik vagy másik pártot, feleslegesen tart sajtótájékoztatót bármilyen alkotmánytörvényről. Éppen ezért azt javaslom a kormánypártoknak, hogy a szakadatlan viták és vádaskodások helyett azonnal kezdjenek tárgyalni az ellenzékkel az előrehozott választás időpontjáról”

– mondta Pellegrini, hozzátéve, hogy ez az egyetlen dolog, ami segít az országnak.

Az SaS hétfőn benyújtotta a parlamentbe alkotmánytörvény-tervezetét, amellyel a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát és további finanszírozhatóságát akarja megoldani. Richard Sulík pártelnök, gazdasági miniszter leszögezte, az általuk javasolt változtatások a kormányprogramban is szerepelnek, és reméli, a teljes politikai paletta támogatni fogja a parlamentben.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.