cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 25., 12:01

Pellegrini: A nyugalom államfője akarok lenni, nem a konfliktusé

Peter Pellegrini a nyugalom államfője akar lenni, nem a konfliktusé.

Szocdemek ha összefognak...
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Szükségesnek tartja a kormány stabilitását is. A közösségi hálón emellett kitért arra, hogy ellenfele támogatói arról beszélnek, Ivan Korčok megválasztása a vég kezdete lesz a jelenlegi kormány számára. Az embereket arra buzdítja, menjenek el szavazni a második fordulóban.

Óriási különbséget látok abban, mit kínálok én az országnak, és mit az ellenfelem. Az emberek elnöke akarok lenni, nem az eliteké, nem a médiáé, a civil szervezeteké, sem a külföldé. A béke elnöke akarok lenni, aki büszkén és szuverén módon védi a szlovák nemzetállami érdekeket

– jelentette ki Pellegrini.

Szerinte

ha az elnöki palotában progresszív, liberális, jobboldali hatalmi központ jön létre, akkor az azon fog dolgozni, hogy a jelenlegi kormány ne töltse ki a megbízatási idejét.

Ha beteljesül az a fenyegető veszély, hogy az államfő átveszi a felelősséget a szlovák külpolitika irányításáért, az a külpolitika nem Szlovákiát fogja szolgálni, hanem a külföldet

– tette hozzá azzal, hogy ha Szlovákia lemond a vétójogáról, mások fognak dönteni a szlovák migránspolitikáról, a háborúhoz való viszonyulásról, vagy kulturális-etikai kérdésekben.

Ivan Korčok a szavazatok 42,51%-át szerezte meg az első fordulóban, Peter Pellegrini 37,02%-os eredményt ért el. A részvétel 51,91%-os volt. A második forduló április 6-án lesz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.