magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. december 3., 15:50

Pčolinksý: Ha a jövőben lenne rá lehetőség, akkor nem lennék egy kormányban az SaS-el

Ha bukik a kormány, akkor az egyetlen megoldás az előrehozott választások – jelentette ki Peter Pčolinský (Sme rodina) az RTVS Szombati párbeszédek című műsorában.

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský
Fotó: TASR

A műsor másik vendége, Branislav Gröhling (SaS), aki a kormány oktatásügyi minisztere volt, sokkal jobb alternatívának tartaná az előrehozott választásokat a jelenlegi helyzetnél. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy az SaS előrehozott választásokat szeretne-e.

Pčolinksýt meglepték Gröhling szavai az esetleges új koalíciós partnerekkel kapcsolatosan, hiszen nem tudja elképzelni azt, hogy például a Hlas az SaS-el bármiben is megegyezne.

A szakértői kormányt nem tartja jó ötletnek, elmondása szerint ha bukik a kormány, akkor az előrehozott választások jelentik az egyetlen megoldást.

Pčolinský rákerdezett arra, hogy az SaS az előrehozott választások mellett voksolna-e. Gröhling elmondta, nem tud az SaS nevében szólni, de saját maga az előrehozott választások mellett voksolna.

Pčolinksý egyetértett abban, hogy

a kisebbségi kormányzás hosszútávon nem hatékony, ugyanis nem sikerül a kulcsfontosságú javaslatokat megszavazni.

A Sme rodina politikusa kizárta azt, hogy az ellenzékkel tárgyalna olyan ellenzéki szavazatokért, amelyek segítségével sikerülne elfogadni néhány törvényjavaslatot.

Pčolinksý szerint

ha lenne rá lehetőség, akkor a jövőben inkább nem lenne egy kormányban az SaS-el.

Gröhling nem tudja, hogy mit hoz a jövő, de szerinte nem lenne szerencsés, ha olyan kormány alakulna, ahol az ĽSNS-es képviselők segítségével lennének elfogadva az egyes törvényjavaslatok, ahogy ez történt ebben a kormányban.

Gröhling kritizálta, hogy a háztartások támogatása az energiaválság idején a költségvetés elfogadásától függ.

Pčolinský azonban emlékeztetett arra, ha nem fogadják el a költségvetést, akkor nemcsak a háztartások pénze van veszélyben, hanem a tanárok fizetése is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.