2021. szeptember 11., 19:51

Čaputová is kint lesz a reptéren a Szentatya fogadásánál

Zuzana Čaputová államfő is fogadja Ferenc pápát vasárnap délután a pozsonyi repülőtéren. A Szentatya négynapos hivatalos látogatásra érkezik Szlovákiába.

Ferenc pápa
Fotó: TASR/AP
Archív felvétel

Az államfő szóvivője, Martin Strižinec szerint a repülőtéri rövid üdvözlőünnepségre 15.30-kor kerül sor, közvetlenül a Szentatya szlovákiai megérkezése után. A pápa repülőtéri fogadásán Boris Kollár parlamenti elnök és Eduard Heger miniszterelnök is jelen lesz.

Hétfőn (szeptember 13 -án) délelőtt Zuzana Čaputová hivatalosan az elnöki palotában fogadja a Szentatyát.

A program részét képezi Čaputová és a pápa személyes találkozása és a pápa találkozója az államfő családjával is. A Szentatya ezenkívül több száz, az élet különböző területein tevékenykedő emberhez is szólni fog.

Čaputová részt vesz a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepén, szeptember 15-én a sasvári nemzeti kegyhelyen tartott szentmisén is, amelyen a Szentatya homíliát mond. Ez lesz a pápa szlovákiai apostoli útjának utolsó hivatalos pontja. Az államfő a pápa repülőtéri búcsúztatásán is jelen lesz.

Ferenc pápa szeptemberben 12-15. között látogat Szlovákiába: Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Sasvárra. Hivatalos útja során találkozik a három legfőbb közszereplővel, de a zsidó vagy roma közösség képviselőivel is.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.