2022. július 25., 18:52

Óvintézkedésekkel készül a rendőrség a Slovan-Ferencváros mérkőzésre

A közlekedést is érintő óvintézkedéseket vezet be a rendőrség a szerdai Slovan-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés előtt – tájékoztatta a TASR-t Michal Szeiff pozsonyi kerületi rendőrségi szóvivő.

Slovan-Fradi
Fotó: ŠK Slovan Bratislava Facebook oldala
A cél a polgárok életének és egészségének, valamint tulajdonának védelme, a közrend és a közlekedés biztosítása a fővárosban

- tette hozzá Szeiff.

A mérkőzést kockázatosnak minősítette a rendőrség, mivel a találkozó előtt és alatt is a közrend megzavarására kerülhet sor, és gondok adódhatnak a közlekedéssel.

Felszólítjuk a szurkolókat, hogy a mérkőzés előtt, alatt, és utána is tartózkodjanak a jogellenes cselekmények elkövetésétől a stadionban és annak környékén is, és tartsák be a szervezők utasításait

– figyelmeztetett Szeiff.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Bajkál utcán, a Pozsonyszőlősi és a Nagyszombati úti kereszteződés között.

A stadion közelében levő Príkopová, Tegelhoff és Kalinčiak utcát teljesen lezárják.
Szeiff figyelmeztetett, hogy a Ferencváros szurkolóinak érkezése miatt közlekedési korlátozásokra készüljenek a gépjárművezetők, 16.30-tól a Tomášik utca Pozsonyszőlősi és Nagyszombati út közti részét is teljesen lezárják.

A rendőrség arra is felszólította a gépkocsivezetőket, hogy ne parkoljanak a pozsonyújvárosi vasútállomás környékén és a Tomášik utcán.

A további korlátozásokról is időben értesítjük a lakosságot

– tette hozzá Szeiff.

A közrend és a közlekedés megzavarására bármelyik klub szurkolóinak részéről a rendőrség megfelelően fog reagálni és minden törvényes eszközt felhasznál a rend helyreállítása érdekében

– figyelmeztetett a szóvivő.

A pozsonyi városi rendőrség szükség esetén a térfigyelő kamerarendszer felvételeit használja fel bizonyítékként

– közölte Peter Borko, a testület szóvivője.

A rendőrség különleges egységei és a kutyás rendőrök is a terepen lesznek, főleg a stadion környékén, de a város más részein is sűrűbb lesz a járőrözés.

A Ferencváros szurkolóinak érkezését az állami és a városi rendőrség, valamint a szervezők közösen koordinálják

– tette hozzá Borko.

Pozsony-Újváros önkormányzata alkoholtilalmat vezet be a stadion környékén, ez a mérkőzés előtt és után is érvényben lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.