2020. március 20., 21:53

Összefogás: hiba volt Kotlebáéknak adni a bizottságot, viszont jó ötlet Blaha kiszavazása

Az Összefogás szerint az új kormánykoalíció alapvető hibát követett el azzal, hogy a szélsőséges Kotleba-féle pártnak is adott egy parlamenti bizottsági elnöki tisztséget.

Az új koalíció egyik feladata a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalom visszaállítása és a radikálisok térnyerésének visszaszorítása, a bizottsági elnöki funkció egyiket sem szolgálja. Kotlebáék többször bizonyították, nem a demokratikus játékszabályok szerint akarnak játszani, az elmúlt négy évben pedig láthattuk, hogy a parlamentben minimális munkát sem fejtenek ki. Azzal, hogy bizottsági elnöki tisztséget kaptak, újabb legitimációt szereztek szimpatizánsaik szemében”

– véli az Összefogás elnöke.

Mózes Szabolcs ugyanakkor pozitívan értékeli, hogy a szélsőbaloldali eszméiről ismert és összeesküvés-elméleteket terjesztő Ľuboš Blaha (Smer) nem lett bizottsági elnök.

Blaha sok kárt okozott az elmúlt négy évben az európai ügyekért felelős bizottság elnökeként. Az, hogy pár éve még a pozsonyi Pride-on vonult, önmagában nem kvalifikálja az emberi jogi bizottsági poszt élére, az elmúlt években ugyanis képviselőként kül- és belpolitikai ámokfutásba kezdett, a baloldali totalitárius rendszerek csodálója, a nemzeti kisebbségekkel kapcsolatban pedig egy konstruktív megnyilvánulása sem volt”

– tette hozzá az Összefogás vezetője.

Mózes egyúttal gratulált Grendel Gábornak a parlamenti alelnöki tisztséghez. A pártelnök reméli, hogy Grendel a törvényhozás vezetőségi tagjaként nyitott lesz a magyar pártok, civilek és szakértők részéről érkező megkeresésekre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.