2020. március 19., 13:32

Önkénteseket keresnek Besztercebánya megyében

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat olyan önkénteseket keres, akik a terjedő koronavírus-járvány kapcsán főként időseknek tudnának segítséget nyújtani.

 

A portálunkhoz eljuttatott felhívásban a következő tevékenységekre keresnek segítőkész embereket: telefonos rendelések felvétele az idősektől az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzését illetően, ezeknek a termékeknek a megvásárlása, csomagolása és kiszállítása (A kiszállítás saját személyautóval is történhet, illetve a megyei útkezelő vállalat biztosítana bizonyos számú járművet sofőrökkel együtt).

Továbbá a megye által működtetett szociális otthonokba is keresnek kisegítő munkaerőt, arra az esetre, ha a koronavírus miatt sok megbetegedés történne és munkaerőhiány lépne fel. Itt leginkább konyhai munkáról lenne szó, ezért szakácsok esetleg, segédszakácsok jelentkezését várják ezen a linken.

Következő feladatkör a kulcsfontosságú alkalmazottak (egészségügyben dolgozók, tűzoltók, rendőrök) gyermekeinek gondozása, akik az iskolai szünet miatt maradtak otthon. Ezt pedagógus végzettséggel rendelkezők számára hirdették meg. 

Munkaerőt keresnek még a karantén központokba is, ahol főként az ételek kihordását és takarítást kellene végezni. A konyhai munkán kívül az összes többi felhívásra ITT lehet regisztrálni.

A kialakult járványügyi helyzetre és gondolva azon idősekre, akiknek kockázatos lehet elhagyni lakhelyüket, a Via Nova ifjúsági szervezet, az Esterházy Akadémia önkéntesei szintén ingyenes bevásárlószolgáltatással kívánnak segíteni a rászorulókon. Erről bővebben tegnapi cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.