2020. március 18., 19:50

Ingyenes bevásárlószolgáltatást indít idősek számára a Via Nova és az Esterházy Akadémia

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre és gondolva azon idősekre, akiknek kockázatos lehet elhagyni lakhelyüket, a Via Nova ifjúsági szervezet, az Esterházy Akadémia önkéntesei ingyenes bevásárlószolgáltatással kívánnak segíteni a rászorulókon. A programot a Szövetség a Közös Célokért munkatársai koordinálják.

Fotó: pixabay.com

A programban résztvevő önkéntesek, ha kell, akár mindennap bevásárolnak a rászorulóknak, olyan mozgáskorlátozott vagy idős embereknek, akiknek egy-egy bevásárlás miatt veszélyes lenne elhagyniuk lakhelyüket.

A SZAKC koordinátorai a szervező munkában segítenek, az alábbi két telefonszámon reggel 8 és délután 5 óra között lehet az önkéntesek segítségét kérni:

+421 917 539 966, ill. +421 917 345 836.

Gubík László, az Esterházy Akadémia igazgatója, a kezdeményezés egyik ötletgazdája elmondta, az önkéntesek betartva az egészségügyi előírásokat, maszkban és kesztyűben keresik fel a rászoruló időseket, egy erre a célra létrehozott speciális igazolvány birtokában. A SZAKC által kiállított dokumentum igazolja majd, hogy az adott személy részt vesz a programban, így az idősek nyugodtan rájuk bízhatják a bevásárlólistájukat és az ehhez szükséges pénzt. Az önkéntesek házhoz szállítják a kért élelmiszereket és elszámolnak a költségekkel.

szakc
Fotó:  felvidek.ma
A program Somorjától Királyhelmecig szinte az egész Felvidéket lefedi. Az említett városok mellett önkéntesek jelentkeztek , Galántáról, Dunaszerdahelyről, Komáromból, Párkányból, Léváról, Zselízről, Nyitráról, Ipolyságról, Losoncról, Rimaszombatból, Rozsnyóról, Szepsiből, illetve Nagykaposról is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.