2022. február 22., 11:46

OĽaNO-s képviselő az ukrán válságról: Mi lesz, ha Orbán is azt mondja, Szlovákia mindig magyar volt?

A szlovák sajtóban az elmúlt hetekben felbukkanó magyarellenes hangulatkeltéshez csatlakozott Andrej Stančík, a legnagyobb kormánypárt képviselője is.

stancik
Andrej Stančík (OĽaNO) a parlamentben
Fotó: TASR

Az OĽaNO képviselője a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok orosz elismerésére a szociális hálón úgy reagált, "Putyin kijelentette, Ukrajna mindig orosz volt, és sok szlovák tapsolt neki". 

Stančík feltette a kérdést,

akkor is tapsolni fognak, ha Magyarország vezetője jelenti ki, hogy Szlovákia mindig magyar volt"?

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a kormánypárti képviselő bejegyzésére úgy reagált, néhány héttel ezelőtt a TA3-ban hívta fel a figyelmet a jelenségre, a médiában egyre több olyan írás jelenik meg, amely párhuzamot von az orosz-ukrán konfliktus és a szlovák-magyar együttélés közt.

Ez a szélsőségesek rétorikája! Elfogadhatatlannak és elítélendőnek tartom"

- hangsúlyozta Forró, hozzátéve, "tegnap azzal kellett szembesülnünk, hogy a legnagyobb kormánypárt, az OĽANO egyik parlamenti képviselője is beszállt ebbe a nagyon veszélyes játékba“.

Forró leszögezte, "mi a Szövetségben minden egyes nap azon dolgozunk, hogy a régióinkat ismét fejlődési pályára állítsuk, és hozzájáruljunk, hogy a magyarok és a szlovákok közti kapcsolatok egyre jobbak legyenek. Ez mindannyiunk érdeke".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.