2021. október 12., 07:33

OĽANO: Nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni

Az OĽANO szerint nem szerencsés a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni akkor, amikor higgadt és tárgyszerű megbeszélésekre lenne szükség olyan dolgok végrehajtásáról, amelyek a kormányprogramban is szerepelnek. A párt így reagált Boris Kollár (Sme rodina) házelnök kijelentésére, aki hétfőn azt mondta, nem támogatják sem a bírósági reformot, sem a kórházreformot.

szlovák parlament
Fotó: TASR

„Az egészségügyi miniszter világosan megmondta, hogy egyetlen kórház sem lesz bezárva. Ezért nem értjük, miért ment bele Boris Kollár ebbe az ellenzéki játékba. Szerencsétlen a kormányból való kilépéssel fenyegetőzni akkor, amikor higgadt és tárgyszerű megbeszélésekre lenne szükség olyan dolgok végrehajtásáról, amelyek a kormányprogramban is szerepelnek” - közölte az OĽANO.

A párt szerint a normális koalíciós együttműködést úgy fest, hogy a pártok képesek leülni tárgyalni, megbeszélni a dolgokat és közösen megoldást keresni.

„Persze csak ha valóban mindenki őszintén azt akarja, hogy az emberek ne várjanak éveket egy-egy bírósági ítélet kihirdetésére, és minél jobb egészségügyi ellátást kapjanak” - tette hozzá az OĽANO.

Kollár hétfőn Varannón jelentette ki újságíróknak, hogy sem a kórházreformot, sem a bírósági reformot nem támogatja a jelenlegi formájában, még annak árán sem, ha ez a kormánykoalícióból való távozást eredményezné. Bírálta az ottani járásbíróság tervezett összevonását a homonnaival. Azt is kijelentette, a kórház bezárása a régió elnéptelenedéséhez vezetne, és emlékeztetett, hogy a kormányprogramban éppen az ilyen elmaradottabb régiók támogatása szerepel.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.