2021. október 11., 19:00

A farkast kiáltó Boris és Ricsi, a falusi

A Sme rodina kormányból való kilépéssel kapcsolatos túl gyakori fenyegetőzései kezdik elveszíteni a varázsukat és a hatásukat is – véli Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS elnöke.

sulík kollár
Fotó: TASR/AP

„Én már úgy vagyok vele, hogy az egyik fülemen be, a másikon ki” - nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján Sulík Boris Kollár pártelnök újabb távozással kapcsolatos kijelentéséről. „Nem tudom, mi vezette erre, nem is akarok találgatni, remélem, nem valami olcsó populizmusról van szó, arról, hogy hirtelen valami nagyot akart mondani valakinek” - tette hozzá Sulík azzal, hogy a koalíciós tanácson nem hangzott el ilyesmi a Sme rodina részéről.

Voltak bizonyos kifogásaik, arra számítottam, hogy ezekről majd Mária Kolíková igazságügyi miniszterrel tárgyalnak, de hogy nem támogatjuk és kész, ezt most hallom először”

- mondta Sulík az új bírósági térképpel kapcsolatban.

A kórházhálózat átalakítását szintén fontosnak tartja az SaS elnöke. „A kormányban nem támogatták a javaslatot a Sme rodina miniszterei, a parlamentben is el tudom képzelni ugyanezt a forgatókönyvet. Hogy nem támogatják, de nem vétózzák meg az egészet. Akkor elfogadjuk nélkülük, van hozzá elegendő szavazat” - szögezte le az SaS elnöke. Kollár hétfőn Varannón  jelentette ki újságíróknak, hogy sem a kórházreformot, sem a bírósági reformot nem támogatja a jelenlegi formájában, még annak árán sem, ha ez a kormánykoalícióból való távozást eredményezné. Bírálta az ottani járásbíróság tervezett összevonását a homonnaival. Azt is kijelentette, a kórház bezárása a régió elnéptelenedéséhez vezetne, és emlékeztetett, hogy a kormányprogramban éppen az ilyen elmaradottabb régiók támogatása szerepel.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.