2020. július 24., 10:22

OĽaNO: az ellenzék nem készült fel a tárgyalásra

Az OĽaNO parlamenti frakciójának az elnöke, Michal Šipoš szerint az ellenzék nem készült fel az Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök leváltásáról szóló tárgyalásra.

Amikor még teljes volt az összhang

A Matovič elmozdítására irányuló ellenzéki kezdeményezés kudarcba fulladt.

A kormányfő köszönetet mondott a koalíciós partnereknek, amiért kiálltak mellette. Anna Zemanová, az SaS-klub elnöke kijelentette, a szavazással lezártnak tekintik az ügyet, és most már a reformokra összpontosíthatnak.

„Holnaptól azon dolgozunk, hogy az embereknek segítsünk" – mondta Šipoš, és hozzátette, tovább kell lépni és a lényeges kérdésekre összpontosítani. A miniszterelnök pedig azt mondta, sok még a tennivaló.

„A kormány támogatást kapott, az SaS ezzel lezártnak tekinti az ügyet" - mondta Zemanová. Azt, hogy az SaS egyes képviselői hiányoztak a tárgyalóteremből, azzal indokolta: mindenki ott volt, aki ott tudott lenni.

Az ellenzéknek nem sikerült elmozdítania Matovičot a miniszterelnöki székből.

Az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlament rendkívüli ülésén jelenlévő 125 képviselő közül csupán 47 támogatta. 78 képviselő szavazott ellene, senki sem tartózkodott. Matovičot a diplomamunkájáról napvilágot látott információk miatt, és azért akarta leváltani.

Megosztás
Címkék