2021. július 1., 17:05

Nyitra és Nagyszombat megyében még tovább oltanak az oltópontokon

Mindkét megyében tovább oltanak az oltópontokon, illetve üzemeltetik a mobil oltóegységeket.

oltás  - Nagyszombat megye
Nyitra megyében az átoltottság mértéke meghaladta a 32 százalékot

Nyitra megye nagy kapacitású oltóközpontjaiban június végéig több mint 112 000 személy kapta meg a COVID-19 betegség elleni védőoltást.

Helena Psotová, a megyei hivatal elöljárója szerint az átoltottság aránya 32 és 34 százalék között mozog.

A nyitrai oltóközpontban 52 496 főt, a vágsellyeiben 16 859 főt, a párkányiban 15 095 főt, a lévaiban 9805 főt, az érsekújváriban pedig 17 832 főt oltottak be eddig. A nagy kapacitású oltóközpontokon kívül két mobil oltócsapat is működik a megye területén.

Két hét alatt 6686 személynek adták be az első és 370 személynek a második adag vakcinát. További 5208 fő vár a védőoltásra.

A megye együttműködik a polgármesterekkel is, akik a községeikben listázzák az oltás iránt érdeklődőket. Az összegyűjtött adatokat a megye továbbítja a mobil oltócsapatoknak.

Helena Bohátová megyei képviselő szerint át kellene gondolni, hogyan népszerűsíthetik még hatékonyabban a védőoltást a régióban.

Fenyeget minket a delta variáns. Minél több állampolgár oltatja be magát, természetesen önkéntes alapon, annál nagyobb az esélye, hogy a megyének csak kisebb károkat kell elszenvednie

- hangsúlyozta a képviselő.

Az antigén tesztelés befejezése után Nagyszombat megye az oltásra koncentrál

Azután, hogy eredeti formájában befejeződött az állampolgárok antigén tesztelése, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat  a vakcinázásra helyezi a hangsúlyt. A védőoltásra úgy tekint, mint a leghatékonyabb védelemre, amely megakadályozza, hogy a COVID-19 betegség súlyos lefolyású legyen.

A megyében öt nagy kapacitású oltóközpont működik, emellett mobil oltócsapatok is vakcináznak.

Négyféle védőoltást alkalmaznak, de készek oltani az ötödikkel, az egyadagossal is. Minderről Lucia Šmidovičová, a megyei hivatal egészségügyi osztályának igazgatója számolt be csütörtökön.

A megye saját fennhatósága alatt működtetett egy mobil mintavételi helyet a nagyszombati egészségügyi szakközépiskolában, itt február 15. és június 30. között 24 000 személyt teszteltek le. 

A nagy kapacitású oltóközpontokban június végéig 215 000 adag vakcinát adtak be. A mobil oltócsapatok mintegy 7500 személyt oltottak be a szociális intézetekben, a mozgásképtelen személyek otthonában, illetve az egyes községekben. A megye 210 települése közül eddig 140-be látogattak el.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!