2021. június 22., 19:44

Női példaképet keres a Femine Fortis 2021-ben is

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a járvány sújtotta nehéz időszakba is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás ismét női példaképeket keres.

a_femine_fortis_logoja_muranyi_veronika_alkotasan
A Femine Fortis logója Murányi Veronika alkotásán

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek - áll a Femine Fortis elnöksége a felhívásában.

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás 2021-ben is keresi a felvidéki magyar női példaképeket. Öt évvel ezelőtt Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismertük el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a tavalyi évben Klemen Teréziát díjaztuk, Tóth Klára pedig posztumusz kapta meg az elismerést.

Várják a jelöléseket a feminefortis@gmail.com címre.

Kérik, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy ajánlást várnak, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre. Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúra szervező, egészségügybe dolgozó.

A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2021 augusztus 15-ig várják. A kuratórium ez után dönt. A kuratórium tagjai: Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella Neszméri Tünde, Zupko Mária és Bauer Edit. Az elismerést ősszel, ünnepélyes keretek között Füleken adják át (természetesen, ha ezt a hatósági intézkedések lehetővé teszik).

Kérik a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.