2020. november 4., 10:06

Nem Szlovákiából származó munícióval gyilkoltak Bécsben

A bécsi terroristák nem tőlünk származó lőszerrel támadtak, tájékoztatott Denisa Bárdyová, a rendőség szóvivője.

Bécs merénylet
Fotó: TASR / AP
A szlovák rendőrség nyáron kapta azt az információt, hogy gyanús ausztriai személyek lőszert próbáltak vásárolni területünkön. A vásárlást nem sikerült megvalósítaniuk”

– közölte, hozzátéve, az információt azonnal továbbították osztrák kollégáiknak. Elmondta azt is, bővebb tájékoztatással nem szolgálnak, hogy ne veszélyeztessék az osztrák nyomozást.

A Heute című osztrák napilap tegnap úgy tájékoztatott, hogy a férfi egy ismerősével július közepén Szlovákiába utazott, hogy beszerezze a Kalasnyikov típusú lőfegyverbe a muníciót. A szakértő szerint viszont Bécsben nem ezzel a fegyvertípussal lövöldöztek, hanem a jugoszláv M70-es puskával.

November 2-án Bécs központjában egy zsinagóga közelében és további öt helyen egy 20 éves macedóniai származású férfi lövöldözésbe kezdett. Négy ember meghalt, többen pedig megsérültek. Az osztrák belügyminiszter szerint ez elkövető az Iszlám Állam követője volt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.