2021. december 16., 14:37

Nem sok jót ígér, hogy Kollárék a koalíciós megegyezések ellen szavaznak

Grigorij Mesežnikov politológus szerint el kell gondolkodni azon, mit képvisel ez a kormánykoalíció, és mi köti a tagjait össze, miért tolerálják a Sme rodina ténykedését, amely nem ért egyet a koalíciós megegyezésekkel, s hogyan lehetséges, hogy az egyik oldalon kihasználja a koalíciós tagságból eredő előnyöket, a másikon meg nem támogatja azt kulcsfontosságú kérdésekben.

Meseznikov
Fotó: TASR

Bár a kórházreformot és a nemzeti parkok reformját sikerült a Sme rodina nélkül is keresztülvinni a parlamenten, kérdéses, hogy ez a helyzet meddig tartható, s hogy a pártnak a koalícióban kell-e maradnia, ha a kulcsfontosságú törvények a szavazatai nélkül is jóváhagyhatók, teszi fel a kérdést a politológus

Mesežnikov szerint standard helyzetben egy ilyen párt már rég nem lenne a tagja a koalíciónak.

A politológus azt is elképzelhetetlennek tartja, hogy ilyesvalami megtörténhetett volna azokban az időkben, amikor Mikuláš Dzurinda vagy Iveta Radičová volt a kormányfő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.