2022. április 28., 16:46

Négyezer aláírás a füleki vasútállomásért

Ma van az utolsó napja annak az aláírásgyűjtésnek, amelyet a füleki vasútállomás megmentéséért indítottak.

Agócs Attila
Fotó: TASR

Mint Agócs Attila, Fülek polgármestere a szlovák sajtóirodának elmondta, eddig közel négyezren írták alá a petíciót. Ezek közül 1843 aláírás elektronikus formában érkezett.

Pénteken (április 29-én) a város vezetése a közlekedési- és építésügyi minisztérium, a Szlovák Vasút és a nemzeti szállító illetékeseivel tárgyalja meg a helyzetet. A város első embere örömmel állapította meg, hogy az állomás megmentése sokak szívügye és komoly támogatást kapott a követelés.

A tárgyalások során az egyik legfontosabb kérdés a környék vasúti közlekedésének a fejlesztése, illetve további sorsa lesz, mivel a Zólyom-Kassa közötti vonal villamosításával kapcsolatos elképzelések ebbe beleszólhatnak. A füleki központi vasútállomáson azt tervezték, hogy csak a személyvonatoknak lesz megállójuk, a gyorsvonatok a város központjától félreeső állomáson, a buszállomás közelében állnának meg.

A témával kapcsolatban olvassák el a portálunkon korábban megjelent írást.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.