2020. szeptember 28., 19:17

Mutatjuk, mi változik október 1-től!

A válságstáb nyilvánosságra hozott döntései alapján összefoglaljuk az eddig ismert változásokat, amelyek október 1-től életbe lépnek.

koronavírus
Fotó: TASR
10 négyzetméter egy emberre

Az üzletekben és a bevásárlóközpontokban október 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés, a fertőtlenítés és a kétméteres távolságtartás. Korlátozzák a vásárlók számát is. Csak annyi embert lehet beengedni, hogy 10 négyzetméternyi területre jusson egy vásárló. A szabályok betartását az üzlet alkalmazottainak kell ellenőrizniük a belépésnél.

Iskolai maszkviselés

A középiskolákban és az alapiskolák felső tagozatán továbbra is kötelező lesz a maszkviselés, az alsó tagozaton továbbra is ajánlott.

A szabadban is kötelező

Ismét kötelező lesz a szabadban is szájmaszkot viselni, ha kétméteres környezetünkben olyan személy tartózkodik, aki nem él velünk egy háztartásban. Kétméteres távolságon kívül nem kötelező a maszk.

Tömegrendezvények nélkül

Októbertől tilos tömegrendezvényeket tartani Szlovákiában, kivételt csak az esküvő, a temetés, a keresztelő és az államigazgatási és közigazgatási szervek ülésezése képez, továbbá az olyan rendezvények, amelyen valamennyi résztvevőnek negatív vírustesztje van. Feltehetően betiltják a sportrendezvényeket, a céges rendezvényeket és a miséket is. Nem ajánlott családi ünnepségeket sem tartani. 

A Fortuna liga küzdelmeit, így a DAC meccseit is nézők nélkül rendezhetik meg, de még az se biztos, hogy egyáltalán lesznek-e mérkőzések októbertől.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.