2021. július 6., 15:24

Mutatjuk, kinek nem kell regisztrálnia az e-Hranica rendszerben

Főszabály szerint július 9-étől mindenkinek, aki Szlovákia területére lép, regisztrálnia kell a korona. gov. sk/ehranica rendszerben egy nyomtatvány segítségével.

határ
Fotó: Szijjártó Péter FB-oldala

Kivételt ez alól csak a 12 év alatti gyerekek és a Szlovákia területén átmenő forgalmat lebonyolítók képeznek, derül ki abból a közleményből, amely pénteken lép hatályba, figyelmeztetett a szlovák Közegészségügyi Hivatal

Azoknak a beoltott személyeknek, akik már regisztráltak az eHranicában, nem kell minden egyes alkalommal újra regisztrálniuk, az első regisztráció a következő hat hónapban érvényes.

Azok számára, akik még csak valamelyik vakcina első dózisát kapták meg, az első regisztráció augusztus 9-éig marad érvényben.

Ugyanez vonatkozik az azokra a 12-18 év közöttiekre is, akik először regisztráltak, nekik sem kell a következő határátlépésnél augusztus 9-éig regisztrálniuk.

Gyógykezelés vagy a betegség diagnosztizálása miatt lépik át a határt, egy hétig érvényes az első regisztrációjuk.

A Közegészségügyi Hivatal közleménye szerint szeptember 1-jéig érvényes az első regisztráció azoknál, akiknek állandó vagy ideiglenes lakhelyük van Szlovákiában és a munkavégzésük helye a szomszédos országban vagy valamelyik uniós tagországban, illetve Izlandon, Norvégiában, Liechtensteinben vagy Svájcban van, azzal a feltétellel, hogy az elmúlt 14 nap alatt csak ezekben az országokban jártak, és csak munkaügyben utaznak oda.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.