2021. július 5., 12:02

30 nappal a hazaérkezés előtt is már be lehet regisztrálni az eHranica alkalmazásba

Az eHranice oldalra akár 30 nappal a Szlovákiába érkezés előtt is már regisztrálni lehet. A határrendszer kapcsán, Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztériuma szóvivője egyértelművé tette, hogy Szlovákiába érve mindenki köteles regisztrálni az eHranica alkalmazásba, majd ezt követően elektronikus vagy papíralapú regisztrációval a visszatéréskor a határon ezt bizonyítaniuk kell. Regisztrálni a www.korona.gov.sk/ehranica/ oldalon lehet.

határátlépés regisztráció
Az eHranice űrlap akár 30 nappal Szlovákiába való visszatérés előtti kitöltése, lehetővé teszi a kötelező regisztrációt a külföldre utazás előtt, például nyaraláskor. Ugyanakkor ez segít azoknak az utasoknak, akiknek nincs okostelefonjuk vagy más szükséges eszközük, mobil eszközük. Így távozás előtt otthonukban regisztrálhatnák magukat, és még a kiutazás előtt kinyomtathatják a regisztráció visszaigazolását, vagy segítséget nyújthatnak a hozzátartozóiknak a regisztráció során 

- mondta.

Eliášová nyilvánvalóvá tette, hogy a határrendszernél mindegy, hogy a Szlovák Köztársaság területére belépő személy csak a határ menti községben vásárolt-e, vagy külföldön töltötte a nyaralását. Az is mindegy, hogy az illetőt beoltották-e, van-e negatív tesztje, vagy legyőzte-e a COVID-19-et.

A karantén alóli mentességet azonban a regisztráció során lehet kérni, ha az illető megfelel a fenti feltételek egyikének

- tette hozzá.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.