2020. október 29., 13:28

Mutatjuk a mintavételi helyek listáját Somorján

A csallóközi nagyobb városokban is érezhető a feszültség, az önkormányzatok megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy zökkenőmentesen alakuljon a lakosok hétvégi tesztelése. Dunaszerdahely és Somorja város polgármesterei elmondták, mire kell még ez alkalommal odafigyelniük.

Fotó: pixabay.com

Dunaszerdahely polgármestere, Hájos Zoltán portálunknak azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb gondot az egészségügyi dolgozók hiánya okozza. Ugyanis még nem tudják pontosan, tudnak-e biztosítani kellő számú egészségügyi, szakképzett személyzetet a kijelölt tizenhat tesztállomásra. A dunaszerdahelyi helyszínekről itt olvashatnak:

A katonaság tagjaival és a járási rendőrség parancsnokságával már sikerült egyeztetniük, hogy kik azok, akik a hétvégén szolgálatot teljesítenek majd egy-egy tesztelési körzetben. Hájos elmondta:

,Az adminisztratív személyzetet az önkormányzat segítségével – részben saját erőkkel, részben pedig önkéntes erőkkel – tudjuk majd oldani.

Nem szeretném megélni, hogy a tizenhat tesztelési helyszínből csupán a felén leszünk majd képesek kellőképpen elvégezni a tesztelést – egészségügyi dolgozók híján –, mert sem a katonák, sem a rendőrök és az adminisztratív személyek sem vehetnek mintát a lakosoktól.”

A polgármester hozzátette, a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola segítségét is kérte az üggyel kapcsolatosan. Az önkéntes jelentkezők száma sokkal több, mint amennyit munkára tudnak fogni, viszont örülnek az önkéntes személyek segítőkészségének. Az önkormányzat számukra meleg ebédet és hideg vacsorát biztosít, valamint a folyadékbevitelre is odafigyelnek majd.

Somorja teljes mértékben felkészült

Somorja város első embere,

Orosz Csaba arról számolt be, hogy a város teljes mértékben felkészült a hétvégi tesztelésre.

Elsősorban a városi alkalmazottak és pedagógusok segítségét kérték a folyamat lebonyolításához, az önkéntesek jelentkezését le kellett állítani, ugyanis többen jelentkeztek, mint amennyi helyet és munkát tudnak biztosítani számukra. ,,A kilenc helyszínre biztosítunk dezinfekciós lámpákat, megrendeltünk egy takarító céget a tesztelés utáni napra (hétfő), valamint beszereztünk minden olyan eszközt, amelyekre szükségünk lesz a tesztelés során. Megrendeltük a kilenc helyszín felszerelését – útmutató eszközöket (táblákat, szalagokat stb.). A katonaság számára az átalvási lehetőséget is megoldottuk, és természetesen az élelmezést is megoldottuk” – mondta el Orosz Csaba.

Azt még nem tudják pontosan, hogy az egészségügyi dolgozók közül a városi alkalmazottak is bevonhatóak-e a tesztelés munkafolyamatába, vagy kihelyezett egészségügyi személyzet végzi majd a tesztelést.

A somorjai helyszínek a következők:
1. Városi Művelődési Központ, Szent István tér 2.,
2. a Jednota FSZ Magán Szakközépiskola tornaterme, Szőlőskert utca
3. Corvin Mátyás Alapiskola, Halász utca 2., főbejárat,
4. Bél Mátyás Alapiskola, Kolostor utca 4., főbejárat,
5. Bél Mátyás Alapiskola, melléképület, bejárat az Iskola utca felől,
6. Corvin Mátyás Alapiskola, Halász utca 2., oldalsó bejárat, a műfüves pálya felől,
7. Samaria Sportközpont (T18-as), Szél utca 18.,
8. M. R. Štefánik Gimnázium, Napos utca 2., az iskolai étkezde felőli bejárat,
9. Alapiskola Tejfalu, Első utca 31.

A tesztelés reggel hét órától egészen este tíz óráig tart mindkét nap (szombat, vasárnap), a kijelölt teszt körzetek pedig csupán útmutatást (ajánlást) jelentenek. Az adott utcák lakosai, akik bizonyos teszthelyhez voltak besorolva, nem kötelező jellegűek, ugyanis jelen esetben a lakosok bárhová elmehetnek tesztelni, ha az adott körzetben nagy lenne a sorban állás, illetve a tömeg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.