2023. szeptember 25., 20:49

Morawiecki: Lengyelország ellenőrzi a Szlovákiával közös határon belépő autókat

Lengyelország bevezeti a járművek ellenőrzését a Szlovákiával közös határátkelőhelyeken – jelentette be hétfőn Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. A TASR a Reuters hírügynökség információja alapján tájékoztat a döntésről.

Morawiecki egy választási gyűlésen elmondta, utasította a belügyminisztert, hogy a Szlovákiával közös határátkelőkön vezessék be a mikrobuszok, a furgonok, a személygépkocsik és az autóbuszok ellenőrzését, mivel fennáll a gyanú, hogy illegális migránsokat szállítanak.

Az ellenőrzések esetleges szigorítását hétfőn jelezte Piotr Müller lengyel kormányszóvivő, arra az információra reagálva, hogy egyre nagyobb számban érkeznek illegális migránsok Szlovákiából Lengyelországba. A szóvivő elmondta, a migránsok tranzitországnak tekintik Lengyelországot és Szlovákiát, a céljuk Németország.

A Reuters emlékeztet, hogy október 15-én parlamenti választást tartanak Lengyelországban, és a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt a migráció elleni küzdelemre építette választási kampányát.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.