Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. június 10., 13:07

MKP-platform: A polgárok biztonsága elsődleges!

Ez a hét a „visszatérések” jegyében zajlott. Nemcsak személyek, de veszélyes témák is lassan, de biztosan visszaszivárognak a közéletbe. Név szerint az EU belügyminisztereinek csütörtökön lezajlott tanácsán elindult egy jogalkotási folyamat, mely, ha sikeres lesz, minden tagországnak kötelezően be kell fogadnia migránsokat, előre leosztott kvóták alapján. Annak az államnak, amelyik ezt mégis visszautasítja, bevándorlónként 22 ezer eurót kellene befizetnie az uniós költségvetésbe, olvasható abban a sajtónyilatkozatban, amit a Szövetség MKP-platformja adott ki.

migráns Szlovákia rendőrség
Fotó: Facebook / Polícia SR

Nyugat-Európa már évek óta a munkaerőhiányt bevándorlás ösztönzésével és nem hatékony családpolitikával akarja megoldani. Ismételten és hangosan ki kell mondani, hogy elutasítjuk a kötelező kvótákat!

Elutasítjuk a közel-keleti és afrikai országokból Európába irányuló bevándorlás ösztönzését. Mi nem kívánunk ennek a részeseivé válni, mi ezt nagy hibának tartjuk, szögezi le a dokumentum.
 

Az ázsiai és afrikai országokból érkező tömeges bevándorlás nemcsak munkaerő kérdése, hanem Európa kulturális örökségének és identitásának megőrzéséről is szól, de még inkább biztonságpolitikai kérdés. Szlovákiának és a visegrádi négyeknek mindent meg kell tenniük azért, hogy ez a bevándorlást ösztönző és tagországokat büntető kezdeményezés ne legyen sikeres. Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán Szlovákia, az önkormányzatok és a lakosság már bizonyítottak.

A ténylegesen rászoruló menekülteknek mindenki segít, befogad, támogat, kifejezi szolidaritását, mert ez emberi, civilizációs kötelességünk. Az illegális, gazdasági jellegű migrációt viszont nem kötelességünk elfogadni, írják az MKP-platform képviselői nyilatkozatukban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.