2020. szeptember 22., 12:10

Miloš Koleket választották a Bírói Tanács alelnökévé

A Szlovák Köztársaság Bírói Tanácsa keddi ülésén megválasztotta a testület alelnökévé Miloš Koleket. 13 támogató szavazatot kapott, hárman tartózkodtak.

 Miloš Kolek
Fotó: TASR
Miloš Kolek

Miloš Kolek az egyetlen jelölt volt. Elképzeléseiről szólva prioritásnak nevezte a közvélemény bizalmának helyreállítását az igazságszolgáltatás iránt. A Bírói Tanács tevékenységében is az igazságosságnak kell az első helyen állnia. Mint kifejtette: "Szerintem a felelősségre vonási eljárások nagyon fontosak, hogy azok, akik semmi rosszat nem követtek el, ne féljenek a büntetéstől, de azok, akik valami rosszat követtek el, számoljanak valamilyen szankciókkal, hogy a nyilvánosság is lássa, hogy ennek vannak következményei."

Kolek úgy látja, hogy a Bírói Tanács hatáskörének keretein belül célul tűzhetné ki a bírák igazságos elosztását valamennyi bíróság között.

A Bírói Tanács alelnökét már augusztus 24-én szerették volna megválasztani. Akkor is Miloš Kolek volt az egyetlen jelölt,13-an szavaztak, de nem kapta meg a megválasztásához szükséges szavazatot.

Megosztás
Címkék