Mikulecet legkorábban szeptemberben válthatják le

Frissítve: 21:42
2021. július 26., 11:15
ma7 | TASR

Szeptemberre halasztották a Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter leváltásáról szóló parlamenti ülést, mivel a szünet után sem jelent meg elegendő képviselő a parlamentben, így ez nem volt határozatképes.

Mikulec
Fotó: TASR

Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke ezért berekesztette a 36. ülést, a belügyminiszter leváltásának megtárgyalását pedig elnapolta.

2021. július 26., 10:01

Az OĽaNO frakcióvezetője felszólította az ellenzéket, hogy járjanak be a munkahelyükre

Šipoš szerint ellentmondásos és visszatetsző az, amit az ellenzék csinál, mert a parlamenti ülést ők kezdeményezték, de nem voltak jelen.

Mikulec leváltását a Smer-SD kezdeményezte. A párt többek között azért bírálja a belügyminisztert,

mert úgy döntött, felfüggeszti Diana Santusová nyomozó és a belső ellenőrzési hivatal (ÚIS) vezetőjét, aki a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) tagjaival kapcsolatban felmerült hivatali visszaélés gyanúját vizsgálta.

A Smer-SD szerint a biztonsági egységeknél kialakult helyzetért is Mikulecet terheli a felelősség, ezenkívül több nyomozás manipulálásával gyanúsítják őt.

Mikulec nem tart attól, hogy leváltanák. A bizalmatlansági indítvány beadása szerinte az ellenzék legitim joga. Mikulec és Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány menesztésének kérdéséről a koalíciós tanács is tárgyalni fog. A Sme rodina szerint sok a megválaszolatlan kérdés. 

Kövesse facebook oldalunkat is!