2022. január 18., 10:48
Frissítve: 07:03

Mikulec: Nem számít, hogy rendőr gyermeke az egyik elkövető, nem söpörjük szőnyeg alá az annamajori bántalmazást!

Az országos felháborodást kiváltó annamajori bántalmazás belpolitikai vihart is kavart. Az ellenzék lemondásra szólította fel Roman Mikulec belügyminisztert, az esettel kapcsolatban pedig a parlament védelmi bizottsága is összeült. Mikulec és néhány másik képviselő kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatót az ügyben.

Roman Mikulec
Fotó: TASR
Roman Mikulec belügyminiszter

A tárcavezető elmondta,

annak ellenére, hogy egy rendőr gyermeke is ott volt a bántalmazók között, a minisztérium nem fogja szőnyeg alá söpörni az esetet.

Mindent megtesznek azért, hogy az ügyet minél előbb megnyugtató eredménnyel záruljon - mondta, éppen ezért minden szükséges információt átadtak az esetet vizsgáló parlamenti bizottságnak, sőt belső vizsgálatot is kezdeményeztek.

A belügyminiszter mellett a parlament bizottság tagjai is megszólaltak az ügyben. Denisa Saková (Hlas-SD) például elmondta, szerinte helyes lépés megvizsgálni az Annamajorban illetékes rendőrök munkáját, ugyanis meg kellett arról győződniük, hogy a rendőrség mindent megtett az eset felderítéséért. Túl sok konkrétumot nem árultak el a képviselők, mindenesetre Juraj Krúpa (OĽaNO) úgy fogalmazott, "egész érdekes" információk láttak napvilágot a vizsgálat során.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!