2021. október 1., 17:11

Mikulec: A kerületi bíróság pénteki döntése elégtételnek tekinthető

A kerületi bíróság döntése, melynek értelmében szabadlábra került a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) négy nyomozója és az Ellenőrzési Szolgálat (ÚIS) megbízott főnöke, elégtétel mindazok számára, akik hisznek abban, hogy Szlovákia felkészült a megtisztulásra, legyen ez a folyamat bármennyire is nehéz és kellemetlen. Ezt Roman Mikulec belügyminiszter jelentette ki pénteken.

Roman Mikulec
Fotó: TASR

"A független bíróság a határozatában leszögezi, hogy a büntetőeljárás megalapozatlan volt. Ez világosan bizonyítja, hogy ezek az emberek lelkiismeretesen és a legjobb tudásuk szerint végezték a munkájukat annak ellenére is, hogy egyesek ennek az ellenkezőjét kívánták" - jelentette ki a miniszter. Konkrétan Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnökét említette, aki Mikulec szerint az ügyet "piszkos politikai támadásokra" használta fel, és a lemondását követelte. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ha egy politikusnál az érzelmek maguk alá gyűrik a józan észt, ideje visszavonulnia.

A miniszter másokat is arra kért, hogy válogassák meg a szavaikat.

"A pénteki bírósági döntés után a Čurilla-maffiáról szóló kijelentésekért elvárható lenne többek között a bocsánatkérés is" - fogalmazott Mikulec. Bízik benne, hogy a nyomozók és az ÚIS megbízott elnöke folytathatják a munkájukat. "A mai döntés egyértelmű üzenetet küld minden tisztességes és becsületes rendőrnek: azt, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni" - zárta az állásfoglalását a tárcavezető.

Megosztás
Címkék