2020. szeptember 1., 13:42

Megnéztük, milyen a határzár az első napon - VIDEÓ

Szeptember elsejével ismét szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be Magyarország kormánya. Határzárat rendelt el, csupán hat határátkelőn lehet átlépni a magyar-szlovák határt: Rajka - Dunacsún (autópálya), Komárom - Komárom, Esztergom - Párkány, Parassapuszta - Ipolyság , Bánréve - Sajószentkirály, Tornyosnémeti - Migléc. Stábunk ellátogatott egy nyitott és egy zárt határátkelőhelyre.   

Videó:  ma7

Komárom térségében a 30 km-es körzeten belül élők számára továbbra is korlátozástól mentesen és mindenféle munkáltatói igazolás nélkül szabadon átjárható marad a határ azzal, hogy az átlépést követően 24 órán belül vissza kell térni az adott országba. 

Ottjártunkkor zökkenőmentes forgalom szemtanúi lehettünk, mindkét irányból probléma nélkül, kis tudakozódás után mindenkit átengedtek a magyarországi készenléti rendőrök. 


Vámosszabadi ezzel ellentétben teljes határzár alatt van. Nagymegyernél figyelmeztet az első tábla, hogy a határ most nem átjárható, majd pár kilométerre a határtól újabb feltűnő útjelző tábla, a híd előtt pedig úttorlasz és szintén két útjelző tábla jelzi az aktuális állapotot.
 
Két szlovákiai rendőrrel találkoztunk, akik az úttorlaszt rakták helyre, amelyet az azon átjutni szándékozó sofőrök elmozdítottak. Kérdésünkre, miszerint próbálkoznak-e az emberek az átjutással, nem is kellett válaszolniuk, hiszen magunk is láthattuk, hogy nem kevesen kísérlik meg az átlépést.

A rendőrök azonban mindenkit visszafordítottak, és elmondták esélytelen lenne átkelni a határon, mert betonblokkokkal zárta le Magyarország Vámosszabadit. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.