2022. június 29., 12:44

Megnégyszereződik az ukrán menekültek lakástámogatása

Július és szeptember közt megnégyszereződik az Ukrajnából menekültek lakhatási támogatása. Egyszerűsítik a kérvények beadását is.

Nagykapos, szakközépiskola
Az Ukrajnából érkezett menekülteknek a nagykaposi Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola internátusa is szolgált menekültszállásként
Fotó: TASR

A kormány rendelete alapján az új lakhatási támogatás összege 22 euró lesz egy felnőtt és 11 euró a 15 év alatti gyermekek számára.

Mivel nyáron szokás szerint nő az érdeklődés a szállodák szolgáltatásai iránt, a menekültek támogatását is növeljük, hogy ösztönözzük a szállodákat és a panziókat, hogy továbbra is segítsék őket"

- mondta a közlekedési és építésügyi miniszter, Andrej Doležal.

A menekültek lakhatási támogatása a július elseje és szeptember harmincadika közötti időszakban emelkedik. Visszamenőleg, februártól júniusig nem emelkedik a támogatás összege, marad tehát 7,70 € a felnőttek és 3,85 € a gyermekek számára.

Eddig minden hónapban külön kellett igényelni a támogatást, ezentúl július, augusztus és szeptember hónapokra egyszerre egy kérvényben lehet benyújtani az igénylést, tehát új kérvény elég lesz majd csak októberben beadni. Változik a beadás módja is, a szerződéseket ezentúl elektronikusan kell beküldeni.

Ha valaki még nem érte beadni azt a régi formában, mind a két időszakra elektronikus formában kell azt megtennie. Akiknek már érvényes szerződésük van, a következő időszakra új szerződésformát használják"

- pontosította a változtatásokat Tomáš Ondrčka, a közlekedési minisztérium idegenforgalmi főosztályvezetője.

A szerződések és a többi dokumentumok július 1-től lesznek elérhetők az alábbi weboldalon: www.mindop.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.