2022. január 15., 10:30

Megcsúszott a minisztérium a kötelező oltást előkészítő tanulmány megírásával

Hétfőre, január tizedikére kellett volna elkészülnie annak a tanulmánynak, amely a kötelező COVID-oltás szlovákiai bevezetésének lehetőségeit tekinti át. Időközben kiderült, esély nincs rá, hogy időben elkészüljön, így a határidőt tíz nappal kitolták.

koronavírus védőoltás
Fotó: unsplash.com

Annak ellenére, hogy több mint egy hónapja lett volna az egészségügyi, illetve az igazságügyi tárca szakembereinek elkészíteni az analízist, nem sikerült. A tanulmány elkészítésének fő célja, hogy áttekintse a kötelező oltás bevezetésének közegészségügyi és jogi lehetőségeit, feltárják az esetlegesen felmerülő problémákat és áttekintsék, milyen jogi lehetőségei vannak az államnak az oltást elutasítókkal szemben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány azt fontolgatja, hogy a koronavírus miatt kórházba kerülő oltatlanok ne részesüljenek majd ingyenes, állami ellátásban. 

A kötelező oltást tekintetében továbbra sincs egyetértés a pártok között. Nem csak az ellenzék, de a koalíció két pártja, az SaS és a Sme rodina sem támogatja az elképzelést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.